Електрическите коли бележат ръст от над 100% годишно

Продажбите на електрически автомобили продължават да се ускоряват всяка година, докато все повече и повече модели се появяват на пазара и все повече потребители започват да възприемат тази нова технология. Неотдавнашен доклад показва, че продажбите на електромобили в момента нарастват с повече от 100 процента годишно.

През 2010 г. само 25 000 електрически и хибридни превозни средства са били продадени по целия свят.

До края на 2011 г. са били продадени общо 80 000 електрически превозни средства.

През 2012 г. на пазара са реализирани 200 000 електрически превозни средства.

Ето, че през 2013 година бройката достига 405 000 електромобила – толкова са продадените електрически коли в световен мащаб. Това прави над 100% ръст всяка година.

electic-car

Една от причините електрическите автомобили да продават по-добре от всякога е наличието на доста голям брой предлагани модели. Потребителите вече имат избор. Освен това цените на литиево-йонните батерии спадат и това прави електрическите коли по-достъпни. С новите си цени електромобилите вече са почти конкурентни на „традиционните“ коли.

Ще продължи тенденцията? Признаците говорят, че отговорът е „Да“, казват анализаторите. Още много автомобилни производители вече имат планове да пуснат електрически модели на пазара оещ тази година. Като цяло през следващите няколко години ще има доста голям брой нови предложения и при 100% електрическите возила, и при хибридите. Паралелно с това много градове по света вечеимат инициативи за инсталиране на зарядни станции а обществени места, така че използването на новото поколение автомобили вече става и по-лесно. В допълнение към всичко това и самата технология на електромобила се развива, позволявайки по-голям пробег и по-бързо зареждане.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*