Walmart ще пести до 40% от сметките за осветление благодарение на LED

Световноизвестната търговска верига Walmartще даде ход на едно от най-големите внедрявания на LED осветление, предприемани досега, с амбицията да намали потреблението на енергия и емисиите на супермаркетите си.

Walmart подписа договор за новото поколение осветление с GE, с който се нагажира да подмени осветлението на търговските си обекти с LED осветителни тела за таван. Новата осветителна система скоро ще се появи в новите супермаркети в САЩ, Азия, Латинска Америка и Великобритания.

leds

Постарахме се да намерим енергийно ефективна система за LED осветление, която д е икономически ефективна и с високо качество…. и проправяме пътя към превръщането на това решение в нещо масово за веригите за търговия на дребно“, каза Дъг МакМилън, президент и главен изпълнителен директор на WalMart Stores. По думите му, LED са се превърнали в неразделна част от модела за енергийна ефективност на компанията. Тази технология ще игре ключова роля в постигането на общите цели за устойчивост на веригата. Това би трябвало да има, макар и косвено, положителен ефект и за клиентите, тъй като би означавало по-ниски цени на предлаганите продукти.

Монтирането на LED осветлението ще намали разходите за енергия за осветление с 40 на сто и ще играе основна роля в постигането на заложената цел Walmart да намали количеството на енергия, което консумира на база квадратен метър, с една пета до 2020 г.

Като се има предвид, че осветлението на продажбените площи представлява приблизително 90 на сто от общия разход за осветление във всяка сграда, проектът може да доведе до намаляване на потреблението на енергия с повече от 5 на сто, изчислили са в компанията. От друга страна тези осветителни системи имат по-дълъг живот в сравнение с традиционните осветителни тела и предлагат значителни икономии на разходите за поддръжка.

Спестяването на разходи ще се равняват на 34 000 долара на година за всеки магазин на Walmart в САЩ, който е внедрил технологията. В световен мащаб инициативата се очаква да намали въглеродните емисии на веригата с 327 360 тона за 10 години.

Новата технология ще бъде внедрена в 30 бразилски магазини, 10 нови магазина в Централна Америка, 24 нови магазина и 16 модернизирани магазина в Китай, 37 нови магазина в Мексико, 10 нови магазина във Великобритания и 30 нови магазина в САЩ.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*