Уеб-карта показва ВЕИ инсталациите в Европа

Интернативна онлайн карта показва ВЕИ инсталациите в Европа. Това е RePowerMap – Европейската карта за насърчаване на възобновяемата енергия и енергийната ефективност. Тя има за цел повишаване осведомеността на хората по отношение справянето с климатичните промени, прилагане на иновациите и промяна на политиките.

repowermap

Картата позволява да се популяризират предстоящи събития, кампании и мероприятия, както и да се разгледат или добавят различни добри примери и практики. Чрез нея можете да се сдобиете с контакти на хора, фирми, организации, общини и региони, които се активни и се занимават с дейности в областта на енергийната ефективност и ВЕИ.

Картата дава възможност лесно да се направи сравнение между отделните страни, както и да се проследи положителния ефект от успешното национално и европейско законодателство и програми.

От 2012 г. инициативата се подкрепя от Европейския съюз в рамките на програмата ‘Интелигентна енергия – Европа’.

Всеки може да добави информация в картата –ако  сте инсталирали система за възобновяема енергия или ако сте изградили една енергийно ефективна сграда, или ако планирате събитие по темата, можете да добавите този пример като обект на repowermap.org. Демонстрирайки и популяризирайки своя опит, всеки може да даде пример и да мотивира останалите хора и да използват същата технология.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*