Изложение на зелени продукти през уикенда

Ново, „зелено“ издание на SoBazaar ще събере под един покрив производители на продукти за здравословeн начин на живот с респект към заобикалящата ни среда и привърженици на тази философия. Базарът ще изпълни къщата на ул. Искър 4 и градината на SOHO за целия уикенд на 26 и 27 април, а вратите ще са отворени за посетители между 10 ч. и 19 ч.

Над 30 изложителя ще се погрижат за богато разнообразие от продукти. Ще има био храни и напитки, натурална и био козметика, детски играчки, бижута, дрехи и аксесоари от eстествени и/или рециклирани материали, екологично чист мед, билки и други.

За най-малките е предвиден детски кът с аниматори, които да им разказват за ефекта на отпадъците върху околната среда и за това колко е важно да си даваме сметка какво и как консумираме. Междувременно ще творят практични и красиви вещи от преизползвани и рециклирани материали, а родителите им ще могат да се разхождат сред щандовете и разговарят с производителите.

За хапването на място ще се погрижат Cakey Bakey с вкусотийки в духа на събитието – сандвичи от прясно изпечен хляб от елда и други екологично чисти зърна и тук вече правим изключение – от сладкишите като на баба. Кафето и домашната био лимонада ще бъдат осигурени от екипа на SOHO.

Green Edition e естествено продължение на Коледния базар, който привлече интереса на над 1500 души. Идеята за този тип базари е резултат от цялостната концепция на SOHO – неслучайно място за неслучайни срещи и инициативи в унисон с устойчив начин на развитие. Ето защо продължaваме да подкрепяme малки местни производители, които подхождат към продуктите си с много желание, труд и любов.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*