Toyota показа „ново бебе“ в линията Prius

FT-CH моделът на Toyota

Без да издава много подробности около спецификациите, Toyota показа ново попълнение в серията си хибридни автомобили по време на авто-изложението в Детройт. Това е моделът FT-CH.

Малкият хибрид най-вероятно ще се появи на пазара като по-евтина алтернатива на Prius, предлагайки един малко по-достъпен автомобил за масовия потребител, който е загрижен за околната среда. Колата е разработена в европейския център за проектиране на Toyota – този в Ница, Франция. LED фаровете изглеждат екзотично, но според някои пазарни наблюдатели няма да смогнат да отговорят на изискванията и регулациите в повечето страни.

Все пак не бива да се забравя, че това е само концептуален модел, който Toyota използва преди всичко за да илюстрира плановете си за бъдещите хибриди. Компанията ще заложи на хибридната си система Synergy за разработването на повечето от тях, като твърди, че ще спази по-раншното си обещание да предложи хибридни версии на всичките си модели коли. Като част от тези линии Toyota ще пусне осем нови хибрида през идните няколко години. Това най-вероятно ще е микс от хибридни варианти на сегашни модели плюс чисто нови хибриди.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*