Австралия в спор около климатичен план за 1,55 млрд. долара

Австралийските политици се разгорещиха в споровете си около климатичен план на стойност 1,55 милиарда австралийски долара.

Правителството на Австралия може да не успее да получи необходимата подкрепа за климатичен фонд, чиято цел е да плаща на големите замърсители, за да намалят замърсяването. Опозиционното малцинство в Сената миналата седмица заяви, че ще гласува против плана.

Минният милиардер Клайв Палмър, чиято „Обединена партия Палмър“ ще контролира баланса на силите в Сената от юли, заяви, че не би подкрепил този План за действие на правителството в областта на изменението на климата. Той окачестви начинанието като „безнадеждно“.

emissions-87684_640

Ситуацията може да означава, че Австралия, един от най-големите въглеродни замърсители в света, може да остане без действаща политика за намаляване на емисиите на парникови газове, въпреки всеобщата цел за намаляване на емисиите до 5 процента под нивата от 2000 г. в срок до 2020 г.

Планът за действие е пряка алтернатива на консервативното правителство спрямо данъка върху въглеродните емисии, въведен от предишната администрация.

Либералната партия на премиера Тони Абът спечели изборите миналата година, след като проведе агресивна кампания срещу данъка.

Планът обаче е спорен, тъй като редица доклади доведоха до заключението, че той няма да изпълни целта на Австралия за 2020 г, ако правителството не е готово да се увеличи финансирането от няколко милиарда долара.

 

2 коментара

  1. проучване по петрографски и палеонтоложки образци показва че Въглеродния двуокис е основен охранителен газ обезпечаващ зелената обвивка на нашата планета с обща охрана .При липса на необходимите количества се включват специални клапи които подават огромни количества. ПРи рязко увеличено преоблъчване вкл с твърди лъчи се задействат ударно вулкани които нагнетяват огромни количества прах и газови емисии ..Живота от океаните постепенно овладява сушата благодарение на огромен газово прахов коктейл подаден в вулканична фаза силур ..

  2. природата ползват газовете от автомобилите за специфично неутрализиране на електромагнитни проблеми създавани при движение..Емисиите на заводи и фабрики с комини се ползват за блокиране на недопустими проникващи през общите охрани същества .срещу климата с е ползват високочестотни генератори преоблъчващи високи слоеве на охраната в момента над аляска..
    топенето на ледниците се прави с сканиращо пресканиращи сателити.ЕЛ мрежите се ползват за стабилизиране на специфични геофизични напрежения..

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*