Електрическа многоцелева кола ще замени конските файтони в Ню Йорк

Правата на животните и електрически автомобили обикновено са две понятия, които традиционно нямат много пресечни точки, ноедна творческа група в Ню Йорк е създала не просто пресечнта им точка, а едфин от най-необичайните проекти за електрически коли.

На автомобиното изложение в Ню Йорк бе показан много голям електрически автомобил – возило с леко „ретро“ дизайн и електрическо задвижване, чиято идея е да замени файтоните в града.

creative-workshop-ecarriage-electric-car-prototype-new-york-auto-show-april-2014_100464980_l

Местната група за защита на правата на животните отдавна призовава за премахване на файтоните от Сентръл парк заради „жестокост към животните“.

Сега разработчиците от „Creative Workshop” са предложили “eCarriage” – идея да се заменят всичките 68 файтона, действащи в и около парка,с електрическо возило,което ще се движи със скорост от 5 мили в час из парка, за да се възпроизведе същото преживяване за туристите като возенето във файтон – само че без чактането на копита и миризмата на конски тор.

Прототипът на електрическия автомобил е размерите на седем-местен SUV в пълен размер, с капацитет от осем места, тежи 3400 кг и се вози на 26-инчови гуми за камион. Той използва редица съществуващи компоненти от други превозни средства, включително шаси на масово произвеждан камион.

creative-workshop-ecarriage-electric-car-prototype-new-york-auto-show-april-2014_100464979_l

Определят го като „многоцелево и многофункционално“ превозно средство, което може да посрещне всички съответни правни стандарти за такъв размер превозно средство.

Колата ще има пропанов нагревател, за да стопля пътниците по време на неблагоприятни климатични условия, както и покрив за предпазване от дъжд и сняг.

Ще има 63-киловатов електрически мотор с мощност 84 к.с., задвижващ задните колела, и ще се захранва от литиево-йонна батерия, която да гарантира 160 км. пробег с едно зареждне.

Максималната му скорост ще е около 45 км/ч, но така наречената „гео-ограда“ ще го ограничи до 7-8 км/ч, като по този начин ще продължи и традицията на файтоните да причиняват задръстванията в и около центъра на града, язвително отбелязва изданието „New York Intelligencer“.

creative-workshop-ecarriage-electric-car-prototype-new-york-auto-show-april-2014_100464982_l

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*