Google си купи още една вятърна ферма – в Айова

Google се е съгласила да купи 407-мегаватов вятърен парк в Айова от MidAmerican Energy, завършвайки сделка, започната още миналата година.

team_data-center-Google-e1398178699731
Снимка: Google

Енергията напълно ще покрива т. нар. „първата фаза“ на изграждането на центра за данни „Блъфс“ на Google. В момента той е в процес на изграждане върху 1000 акра земя в западната част на Айова. Технологичният гигант е предвидил да инвестира около 1,5 млрд. долара в центъра за данни за пълното им изграждане.

„В Google ние търсим различни подходи, за да захранваме нашите дейности с възобновяема енергия“, каза директорът на Google по глобална инфраструктура Гери Демаси.

„Един чудесен начин да постигнем това е като работим с нашите партньори за комунални услуги като MidAmerican Energy и ние се надяваме, че това споразумение ще вдъхнови всички комунални дружества за да работят с нас за намирането на начини за увеличаване на предлагането на чиста енергия“.

Споразумението с MidAmerican е шестият и най-големият договор на Google за покупка на възобновяема енергиякъм днешна дата. С това общият капацитет на договорената възобновяема енергия за ИТ гиганта влъзлиза на повече от 1GW.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*