Лунапарк във Флорида е готов да се захранва изцяло с възобновяема енергия

LEGOLAND-Florida-Earth-Day-solar

В чест на Деня на Земята увеселителният парк LEGOLAND във Флорида се превърна в първия тематичен парк в САЩ, който изцяло се захранва от възобновяема слънчева енергия. Тематичният парк, разгърнат на 150–акров терен, си партнира с Тампа Electric, за да се изключи от електропреносната мрежа за целия ден. След Деня на Земята (вчера, 22 април) LEGOLAND Флорида ще продължи да използва енергия от възобновяеми източници, но е за целия парк, а за постоянно захранване на „Зоната на въображението“ – част от парка , която демонстрира седем от визуално най-впечатляващите модели на LEGO в света.

LEGOLAND във Флорида не за първи път предприема стъпки в посока екология и опазване на планетата. Още от откриването си през 2011 г. паркът активно насърчава рециклиранете, като се започне от насърчаване на гостите да рециклират до оборудване на парка с обзавеждане, което е изработено изцяло от рециклируеми материали.

За да отпразнува Деня на Земята, LEGOLAND инсталира 30-киловатов масив от слънчеви панели върху „Зоната на въображението“. От началото на юни пък интерактивен 6-метров модел LEGO Earth ще бъде поставен край съоръжението, за да образова посетителите за соларните технологии.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*