„Оранжев велотур“ в София показва как колелото е безценно за придвижване в града

Холандското посолство в София и Велоеволюция отново организират „Оранжев велотур“ на 25 април – част от събитията, с които ще бъде отбелязан „Денят на краля“, националния празник на Холандия. Турът е наречен оранжев на националния цвят на Холандия – страна известна с масовото използване на колелото като средство за придвижване в града.

Orange_bike_tour_2013

Официалното откриване на „Оранжев велотур“ е в 16 часа на 25 април (петък). Началната точка е Холандското посолство в България, на ул. „Оборище“ 15, а финалът – към 17:30 пред Националния театър „Иван Вазов“.

Мотото на Оранжевия велотур -2014 е „Безопасно придвижване с колело в София“ (Safe Cycling in Sofia). Първото му издание през 2013 премина при голям успех, като сред участниците бяха министри, посланици, дипломати, известни личности и десетки велоентусиасти.

Покани да се включат във второто издание на Оранжевия велотур са отправени към кмета на града Йорданка Фандъкова, общински съветници, всички посолства в София, известни личности, съпричастни към каузата „на колело в града“. Очаква се във велотура да се включи екипът на Холандското посолство.“Всеки на колело е добре дошъл да се включи в Оранжевия велотур, ще се радваме да носите и нещо оранжево“, казват от сдружение Велоеволюция.

Организаторите на велотура планират да демонстрират идеи, с които да покажат, че карането на колело в София е не просто средство за придвижване, а приятно преживяване.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*