Хотел, наподобяващ игра на дженга, ще бъде построен от стари корабни контейнери

Хонгконгското студио OVA Studio са проектирали концептуален хотел на име „Hive-Inn“, който изгежда странно и по замисъл трябва да бъде изработен от цветни транспротни контейнери. Замислен е за наградите за иновации Radical Innovation Awards Competition 2014 Структурата наподобява игра на дженга, тоест е направена от парчета, които могат да се разменят в зависимост от нуждите на хотела. Всеки контейнер е тематично оформен в стила на някоя известна международна марка, като се започне от Ferrari и се стигне до IKEA, което – поне според авторите на идеята – следва да даде възможност на гостите да изградят по-тясна връзка с любимата си име марка.

Hive-Inn-OVA-2

Подобно на игра на джега контейнерите ще могат да се добавят или изваждат, да се пренареждат с лекота. За разлика от играта обаче кулата няма да се срути – структура от базова метална „решетка“ ще гарантира непоклатимостта на постройката.

Hive-Inn-OVA-3

Модулността на дизайна представлява една интересна възможност за брендиране, която има както визуален, така и чисто финансов аспект: големите марки ще могат да спонсорират проекта и да си поръчат визулано присъствие в кулата, допълвайки по този начин приходите на бъдещия хотел (хитро, нали?). Така „Hive-Inn“ ще може да генерира интерес към кампании, лимитирани серии от продукти или просто да затвърждава имиджа на големите имена.

Hive-Inn-OVA-5

Архитектите дори са предвидили възможност някои от контейнерите да бъдат изваждани от пъзела по поръчка на посетители: всеки контейнер трябва да може да бъде откупен, ако интериорът му бъде харесан от някой от заможните гости на хотела.

Hive-Inn-OVA-6 Hive-Inn-OVA-7

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*