Соларно устройство превръща всеки прозорец в зарядно за мобилни джаджи

На тези, които работят „в движение“, нверядко се налага да се оглеждат за свободни контакти – с лаптоп, телефон или смартфон и евентуално таблет в ръцете, мобилният офис е удобство, но възможностите за зареждане на батериите са предизвикателство. Да, но контакти не винаги има на разположение. Едно портативно соларно зарядно обаче превръща всеки прозорец лесно да се превърне в зарядно – достатъчно е да се прикрепи малкият диск към стъклото и да има слънчева светлина.

Port-Solar-Charger-by-XD-Design-4

Създателите му са се постарали то да е леко и да има USB съвместимост. Докато някои слънчеви зарядни са доста обемисти и тежни, това е леко – тежи само 85 грама – и се свързва директно към рамката на прозореца, за да се избегне смущения заради сенки или други прозоречни устройства.

Събраната слънчева енергия се съхранява в 1000mAh акумулаторна литиево-йонна батерия (която също може да се зарежда през USB). Това не е кой знае колко голям капацитет, но го прави достатъчно за поддържане на работата на мобилната електроника (не за пълно зареждане). Пет светодиода на зарядното показват доколко е заредена батерията.

Port-Solar-Charger-by-XD-Design-2

Въпреки, че е малко вероятно това устройство да „възкреси“ угасналия заради нисък заряд лаптоп, той е полезен при пътувания, когато наоколо няма контакт, в който да се включат устройствата.

1 коментар

  1. Това концепция ли е или са продава някъде? Поне име на продукта има ли?

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*