Крадец задига е-велосипед за 2500 лири, звъни на собственика да пита как се презарежда

Кражбата на велосипеди е декйност с „ниска доходност“, но и с нисък риск. Но от време на време обаче крадците отхапват повече, отколкото могат да преглътнат. Това се случило наскоро в Лондон, където бил откраднат висококласният електрически велосипед Gocycle наБен Яконели – возило, което струва 2500 британски лири. Откраднато, въпреки факта, че било здраво заключено и е оставено без надзор само за 20 минути.

923068_90849482

Обикновено историята приключва с това. Ала Яконели е собственик на FullyCharged.com и оторизиран дилър за Gocycle за източен Лондон. Сега вече нещата придобиват друг облик.

Не много дълго след кражбата на електрическия велосипед г-н Яконели получил обаждане по телефона от някой, който иска зарядно за Gocycle. Яконели събрал колкото се може повече подробности за крадеца чрес телефонния му разговор.

Когато пристигнал на мястото, където живее крадецът, въпросният обирджия не бил в дома си, но там била неговата майка. Тя му се обадила и попитала защо се нуждае от зарядно за електрически велосипед.

„Минута по-късно той ми се обади“, казва Яконели. „Попита защо съм в къщата му и аз казах „защото ти открадна моето електрическо колело“. Той затвори и 20 минути по-късно колелото пристигна в склада с такси“.

Подробностите по случая са изпратени на полицията, която се е заела да разследва тази кражба и възможните връзки към други липсващи е-велосипеди в източната част на Лондон.

1 коментар

  1. По-неграмотно написана статия не бях чел отдавна!

    „чрес“

    Спирам да следя този сайт.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*