Фотоволтаични пътища и магистрали? Технологията е готова

Solar-Roadways-21

Преди осем години Скот и Джули Брушоу представиха за първи път визията си за подмяна на асфалта по пътищата и паркингите със соларни панели за събиране на енергия – панели достатъчно силни и здрави, за да издържат на тежкотоварния трафика на множество превозни средства. След много експерименти и борба за финансиране двойката и тяхната компания Solar Roadways представиха първия си прототипен паркинг от шестоъгълни соларни панели! Панелите не само събират слънчевата енергия – те също така са оборудвани с платки, програмируеми светодиоди и нагревателен елементи, който топят леда и снега. Всички панели са покрити със „супер-яко“ текстурирано стъкло. Паркингът е еквивалентен на 3600 W слънчев масив.

Solar-Roadways-4

Паркингът не само може да събира слънчева енергия – той също така включва комунални услуги и има подземни комуникационни трасета за по-ефективно използване. Електрически кабели и такива да данни вървят по канал по протежение на паркинг-площта, осигурявайки лесен достъп до електричество и информационни услуги. Това елиминира нуждата от въздушни електропроводи и премахва мъртвите зони на клетъчните телефонни мрежи. Каналът за кабелите е в състояние да побере всички видове кабели, включително за телевизия, оптични влакна за високоскоростен интернет и телефон. Друга функция на този невероятен паркинг е да съхранява, дезинфекцира и разпространява дъждовна вода.

Solar-Roadways-6

Въпреки, че е паркингът на Брушоу е вече действащ, той все още се нуждае от известно усъвършенстване , за да достигне етапа на производство с търговска цел. За тази цел двойката е започнала кампания в Indigogo, която стартира на Деня на Земята – 22-ри април. В момента около 69 на сто от слоя под стъклото на всяка шестоъгълна плоча се състои от слънчеви клетки, но планът е да се достигнат 100 процента. Набраните средства от кампанията ще бъдат използвани за наемане на инженери и други специалисти, оптимизиране на производствения процес и достигане до фазата на производство.

Solar-Roadways-7 Solar-Roadways-5 Solar-Roadways-3 Solar-Roadways-1

1 коментар

  1. Има нужда от много внимателни независими анализи с използване на различни методи за проучване..Засега има данни че фотоволтаичните технологии с е ползват за целеуказване дъното на тропосферния океан на опасни врагове. Има данни за пробиви в охраната на общия ни дом.На места където са разположени малки фотоволтаични слънчеви лампи с бели радиоактивни скенери лесно проникват убиици и стават неприятни проблеми.както виждате двамата на рекламата стоят вън от опасния микролептонен леко радиоактивен облак създаван от плочите.ОПита от БЪлгария показва че колкото повече милиарди отиват за такива нископотенциални източници на електроенергия толкова по зле ставаме.А икономии на въглища няма.Цените растат ..Природата подава следния сигнал представете си че за опасни агресори от които Ви пазим милиони години на вашето обиталище няма живот заради недопустими концентрации на кислород и водни пари…а сега изведнъж бели високорадиоактивни скенери/навсякъде ..

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*