Обрати във ветроенергийния бизнес: Siemens, GE и Alstom в омагьосан триъгълник

Отколешният конкурент на Alstom – Siemens – иска да води преговори с борещата се за оцеляване френска инженерингова група, обяви германската компания в неделя. Това стана, след като General Electric заяви намеренията си за закупуване на поделението на Alstom за енергийни системи.

2011-03-23_Alstom_s 6 MW offshore wind turbine_3Siemens обяви в изявление, че е написала писмо, за да „ сигнализира готовността си да обсъди бъдещите стратегически възможности“ с френската група.

Правителството на Франция заяви, че иска да намери алтернативи на офертата на GE, за която източници твърдят, че е оценила на 13 милиарда щатски долара бизнеса на Alstom с турбини и оборудване за електрическата мрежа.Компанията обаче е ключова за френската икономика и процесите в нея са обект на особено внимание.

Според източници, близки до процедурите, в които се намесва и френското правителство, кабинетът „търси алтернативи“ от повече от месец, но до този момент не е намерило такива и няма причини да се смята, че ще намери.

От петък насам шефовете на GE и Alstom и ключовите министри от френското правителство провеждат срещи за обсъждане на потенциалната продажба.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*