Първата пътна помощ за електрически коли заработи на Острова

Един от водещите доставчици на услуги по пътна помощ във Великобритания , фирмата RAC, стартира първата си мобилна система за електрическо таксуване, за да може да помага на собствениците на електрически автомобили, чиито батерии са привършили насред пътя.

Фирмата за пътна помощ обяви мобилната система за зареждане по време на форум за зелените автопаркове. Системата за спешно зареждане на батерии на електромобили може да им осигури 15 мили пробег за по-малко от половин час. Електроенергия, равна на няколко литра бензин, би трябва да бъде достатъчна, за да помогне на собствениците на обикновен електромобил да се приберат у дома или да стигнат до най-близката станция за зареждане.

RAC--new-electric-charger-with-Tim-Hartles_thumbМобилната станция ще се вози на стандартните транспортни средства на RAC и ще е в състояние да осигури и пълно презареждане на батерията на електромобил, но около четири часа.

RAC стартира услугата, за да помага на нарастващия брой собственици на електрически автомобили във Великобритания. За страната се смята, че вече има повече от 9000 електрически превозни средства. Услугата ще стартира първо в областта Бирмингам, тъй като градът има най-добре развито присъствие на електрическите превозни средства в резултат на добрата си инфраструктура за зареждане.

Продажбите на електрически превозни средства в страната се ускоряват бързо и отчетоха ръст от 265 на сто за първото тримесечие на 2014 година.

„С развитието на пазара на електрическите превозни средства необходимостта от мобилно, транспортируемо средство за осигуряване на енергия става все по-важно, не само за намаляване на „тревожността относно пробега“, но и за осигуряване на ценово ефективна енергия за електрически автомобили „в движение“, коментираха от фирмата.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*