Британска газова компания поръча 100 електромобила

Светът на електрическите автомобили получи голямо признание, след като British Gas обяви, че си е поръчала 100 електрически микробуса.

Енергийният приключи успешен шестмесечен пробен период, по време на който тества 28 електрически коли Nissan е-NV200. Това са 100 процента електрически ванове. Копрпорацията е решила да поръча 50 превозни средства и ще зяви още 50 за доставка през декември тази година.

Компанията каза, че сделката, която ще се финансира и управлява чрез Hitachi Capital Commercial Vehicle Solutions, представлява важна стъпка към осъществяването на целта й – а именно, 10 на сто от комерсиалня й автопарк да стане електрически до 2017 година.

nissan-leaf-ev-plug-in

Особено силно влияние върху решението е оказало представянето на електрическите коли в зимни условия.

Друг фактор е фактът, че електрическите возила са посрещнати с особено задоволство именно от инженерите на фирмата. „Обратната връзка от нашите инженери говори сама по себе си. Повечето твърдят, че биха се радвали да могат да карат тези микробуси постоянно“, заяви Колин Мариът, генерален мениджър на автопарка на British Gas.

Сделката е една от най-внимателно наблюдаваните в света на превозните средства, посочиха пък от доставчика на колите.

Поддръжниците на електрически превозни средства отдавна твърдят, че те са много подходящи за корпоративни автопаркове, тъй като те осигуряват значително по-ниски експлоатационни разходи и могат да се вместят в добре установените графици, които позволяват на превозните средства да се презареждат лесно.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*