Детска градина има зелен покрив-биоградина

farming-kindergarten-green-roof1

Ако искате да изградите общество, което оценява устойчивия растеж и отговорността към околната среда, най-добрата инвестиция е да се започне с образоване. Това е подходът, избран от Vo Trong Nghia Architects във виетнам, които наскоро проектираха устойчива детска градина с достъпен зелен покрив-биоградина. Разпложена в Донгнай в югоизточната част на Виетнам, градината с формата на възел е построена с енергоспестяващи функции и е готова да образова деца в предучилищна възраст за важността на грижите за околната среда.

Vo-Trong-Nghia-Architects-farming-kindergarten

Построена в тропическия климат на Виетнам, градината има спираловиден зелен покрив, който може да остане тучен целогодишно и има всички шансове да осигури повече от достатъчно храна за 500 деца в предучилищна възраст. Възловидната форма на сградата образува три вътрешни двора, които предлагат защитено и удобно пространство за игра за децата. Тези външни пространства за игра са свързани със зеления покрив, който пък играе ролята на класната стая , където децата могат да се научат как да отглеждат своя собствена храна.

farming-kindergarten-trinity-knot

Под зеления покрив класните стаи и закритите пространства са защитени от слънцето чрез бетонни ламели. Рециклирани материали, рециклиране на вода, соларно захранвано отопление и енергийна ефективност са заложени още при проектирнето на сградата, за да научат децата за процесите за пестене на енергия. Тази екологична ЦДГ с елементи на органично земеделие е получила и Сребърен сертификат като пилотен проект на LOTUS, зелена рейтингова система от Съвета по зелени сгради във Виетнам.

farming-kindergarten-rendering farming-kindergarten-rendering farming-kindergarten-by-Vo-Trong-Nghia-Architects farming-kindergarten-courtyard

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*