Mars прави вятърен парк, за да захранва 37 фабрики в САЩ

Големият производител на захарни изделия и храни за домашни любимци Mars обяви, че скоро ще започне строителството на масивна вятърна ферма в Тексас, която ще се произвежда достатъчно чиста енергия, за да захранва всички дейности на компанията в САЩ (37 фабрики и 70 офиса). Това е една от стъпките на компанията в рамките на нейната кампания „устойчивост в едно поколение“.

free-chocolate

Вятърният парк ще бъде построен близо до Ламеса, Тексас, и ще има 118 вятърни турбини (по 1,7 MW всяка), които ще произвеждат годишно по около 800 000 мегаватчаса. Това ще трябва да е достатъчно за 37-те американски фабрики на Mars и ще покрива около 24% от техния глобален „въглероден отпечатък“. Амбицията на фирмата е да подобрява тази цифра бързо и да достигне 100% преди заложената целева дата.

Мнението на потребителите за продуктите на компанията е различно – безспорно те не са най-здравословните храни, но независимо от това е по-добре да се произвеждат посредством екологична енергия, отколкото с такава, добивана от мръсните въглища.

Изграждането на вятърния парк в Тексас ще започне в края на 2014 г. със „скорост“ от около 10 турбини всяка седмица. 200-мегаватовото съоръжение трябва да бъде завършено и да започне да функционира пълноценно до средата на 2015 година.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*