Шотландия финансира нисковъглеродни проекти в университети

investШотландското правителство реши да даде 20 млн. лири финансиране за три университетски проекта, развиващи иновативни начини за намаляване на въглеродните емисии.

Стратклайд, Стърлинг и Сейнт Ендрюс са университетите, които ще получат подкрепа като част от програма за инвестиции в инициативи за намаляване на въглеродните емисии, които биха могли да станат демонстрационни проекти за други организации.

Сейнт Ендрюс ще получи 10 млн. паунда за свой проект за производство на гореща вода чрез биомаса, с кяото ще отоплява лабораториите и общежитията в университета.

Университетът Стратклайд получи 8 млн.лири за комбинирано производство на топлина и енергия и изграждането на енергийна мрежа в областта, която ще кампуса на университета с големите потребители на енергия в района.

Университетът Стърлинг ще получи 2 милиона лири за инсталиране на система за комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия, която ще обслужва основния му кампус и ще допълва съществуващата топлофикационната система. Топлината, произведена като страничен продукт в електроцентрлата, ще бъде използваа в топлофикационната система.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*