Virgin Atlantic пести гориво и CO2 емисии чрез редизайн на таблите за храна на самолета

Консултантската фирма MAP помогна на Virgin Atlantic да пести милиони долари от разходи за гориво , като препроектира табличките, на които се срвира харана на пътниците по време на полет. Чрез оптимизиране на дизайна британската фирма е помогнала Virgin да намали консумацията на гориво да намали въглеродните емисии. Новият дизайн разчупва храненето на самолета, разделяйки го на основно храненен и втора серия с десерт и кафе.

MAP-VirginAtlantic2

Virgin Atlantic се обърнала към MAP за редизайн , защото от фирмата искали да позволат на пътниците да имат повече пространство по врема на хранене на борда.. Вместо да се сервира всичко наведнъж, в компанията решили да разделят на храненето на два курса: основно, което се сервира на табла, и след това десерт и кафе, които се сервират а-ла-карт.

Това просто решение дава повече пространство на пасажерите от икономичната класа.Оказало се обаче, че в съществуващите колички на самолетите на Virgin Atlantic сега се побират повече таблички. Това означава по-малко тегло. Като се има предвид броя на полетите на на храните, които се сервират от Virgin, това малко намаление се оказало равно на десетки тонове, което пък означава намалени разходи за гориво и по-малко вредни емисии. Ето как някои малки стъпки могат да имат изключително големи резултати.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*