Нигерия гради 3000 MW соларни електроцентрали

Една от най-слънчевите страни на света ще се сдобие със соларни електроцентрали с невероятните 3000 MW капацитет. Те ще бъдат изградени от SkyPower FAS Energy, джойнт венчър между SkyPower Global и FAS Energy. Така страната последва примера, даден с изгражданетона 600 мегавата соларни системи в Гана.

alternative-2937_640

SkyPower FAS Energy подписа споразумения с федералното правителство на Нигерия и местното правителство на Делта. SkyPower FAS ще проектира, изгради и поддържа експлоатацията на мащабния проект за слънчева енергия, в който се очаква компанията да инвестира 5 милиарда долара. Над 30 000 работни места се очаква да бъдат създадени в Нигерия в резултат на проектите.

„Тези основополагащи споразумения представляват монументален крайъгълен камък за възобновяемата енергия, което ще доведе до развитието на многофазен график…, който ще доведе до производство на чиста, устойчива, икономически ефективна енергия в подкрепа на нарастващите енергийни нужди на Нигерия“, гласи съобщение за пресата относно договора.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*