Предстои фестивал на Белия щъркел

Посетителите на тазгодишния фестивал в с. Белозем ще могат да ис направят снимка с щъркеловото семейство

Мероприятието ще бъде открито на 17 май в парка на Белия щъркел, с. Белозем, община Раковски

Посетителите на тазгодишния фестивал в с. Белозем ще могат да ис направят снимка с щъркеловото семейство
Посетителите на тазгодишния фестивал в с. Белозем ще могат да си направят снимка с щъркеловото семейство

За девети пореден път Кметство с. Белозем, НЧ „Просвета 1909 г.”, ОУ „Гео Милев” и „Зелени Балкани” ще са домакини на фестивала на Белия щъркел. Мероприятието ще бъде официално открито на 17 май, събота от 10 ч. в парка на Белия щъркел, с. Белозем, община Раковски, съобщиха от Зелени балкани.

По време на тазгодишния фестивал всеки ще има възможност да посети щандове за плетива, сувенири и продукти от местни производители в парка на Белия щъркел, да направи щъркелови сувенири в работилницата в парка и да изгледа интересни филми за щъркелите и природата в читалището.

Предвидени са музикална програма на открита сцена в парка на Белия щъркел и други интересни изяви като етнографска сбирка, фотолов, риболов, поглед в гнездото на щъркел, снимка с щъркеловото семейство, изложение на местни продукти и кулинарни изкушения, футболен мач на ветерани от Белозем и Зелени Балкани и посещение на оризарната.

Деветият фестивал на Белия щъркел в Белозем се провежда под патронажа на Министерството на околната среда и водите и се организира от Кметство с. Белозем, Народно Читалище „Просвета 1909 г.”, ОУ „Гео Милев” – с. Белозем и СНЦ „Зелени Балкани”. Събитието е подкрепено от: Община Раковски, INSAOIL – Българската петролна компания, а домакин е влажна зона „Кисимови дупки”, с. Белозем.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*