Дизайнерка от Йордания се прочу с табуретки и саксии от стари авто-гуми

Ако някога сте правили самоделни „саксии“ в градинката чрез стари автомобилни гуми, тази случка може да е вдъхновение за вас: младата дизайнерка Хала Смади от Йордания се прочу по цял свят с това, че прави табуретки и саксии от стари гуми. Своя проект тя е нарекла „Колелета“. Момичето взима старите гуми, оцветява ги с бои и ги обвива с зздрав текстил, за да ги превърне в табуретки.

Първо тя търкаля гумите до близката станция на газ, където те се почистват. След това момичето, възпитаничка на университета Петра, носи гумите обратно до собствения си дом, където след това ги преобразява.

Wheels-by-Hala-Smadi-3

В някои случаи тя ги рисува с бои, за да бъдат използвани като саксии. Друг път ги увива с дълготрайни и здрави тъкани (често изпратени от Дубай от леля й) за използването им като декоративни табуретки.

Смади казва, че интересът от страна на хората, както в Йордания, така и в чужбина, я подтиква да продължи тази линия на украсени „Колелета“.

Освен че е един уникален начин да изрази таланта си, проектът позволява на Смади да атакува особено неприятен проблем – целият регион е изправен пред планини от стари гуми, които освен че замърсяват средата са и опасни, тъй като акумулират много топлина – нещо нежелано в и без друго горещата страна.

Запитана откъде взима гуми, Шами казва, че те са навсякъде и понякога ги купува, но по-често хората й ги дават безвъзмездно, просто за да се отърват от тях.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*