„Умни“ LED крушки вече и на българския пазар

„Умни” електрически крушки дебютираха на българския пазар с възможността си за управление от разстояние чрез мобилен телефон или с дистанционно устройство. Те са светодиодни (LED) и спестяват до 90% от консумираната електроенергия в сравнение с крушка с нажежаема жичка.

REALUX Smart LED

Диодните „умни“ крушки са разработка на REALUX и се предлагат в два вида комплекти – с дистанционно, което управлява лампата от разстояние, или за използване в съчетание с интернет модем, който позволява на мобилните устройства (телефони, таблети) да контролират осветлението. При втория вариант контролът се осъществява чрез софтуерно приложение, което може да се свали безплатно от сайта на доставчика.

За разлика от базовите LED крушки, които светят или с топла, или със студена светлина, „умните“ променят цветната си температура. Така потребители могат сами да определят в кой момент какъв тип осветление да използвате. Ссилата на светлинния поток също се регулира (т.нар. димиране).

LED лампите имат гарантиран живот от 30 000 часа, което е близо 30 пъти повече от обикновената крушка и 3 пъти повече от луминесцентните лампи.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*