Чаена фирма отвори най-голямата слънчева ферма в Източна Африка

Снимка: troll69, CC-1.0

Williamson Tea, известна фирма за чай, преряза лентата на 1MW слънчева ферма в Западна Кения. Тя ще помогне за намаляване на сметките за ток на чаената ферма с близо една трета.

Williamson Tea е кенийска ферма за отглеждане на чай – това, според създателите й, е отличителната й чертаспрямо другите чаени фирми.

Снимка: troll69, CC-1.0
Снимка: troll69, CC-1.0

Соларният парк е най-големият в Източна Африка до момента и ще намали зависимостта на фирмата от дизеловите генератори, а също така ще ограничи и зависимостта й от електроразпределителната мрежа.

Схемата е проектирана от британската соларна компания Solarcentury и разработена от местните соларни специалисти East African Solar и Azimuth Power.

Слънчевите панели ще работят в паралел с мрежата за намаляване на необходимостта от внос на енергия. Същевременно това ще осигури резервно захранване заедно с генераторите, които ще стоят в режим на готовност за в случай на срив на мрежата.

Соларният парк е част от по-мащабен план на Williamson Tea за развитие на възобновяемата енергия и намаляване на въглеродните емисии. Проектът на фермата включва инициативи за изграждане на соларни улични лампи за местните общности и соларно захранвани топлообменници във фабриките за обработка на чая.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*