Фантастични живи скулптури бликат от живот в Ботаническата градина в Атланта

mosaiculture-atlanta-botanical-gardens-91

Магически свят от живи скулптури, току-що „подстригани“ в Ботаническата градина в Атланта радва очите на посетителите и не е нужно човек да е градинар, за да падне в плен на тази магия. Озаглавена „Въображаеми светове: новото кралство на растителните гиганти“, тази нова изложба включва 28 масивни скулптури от живи растения, създадени от близо 200 000 растения чрез взискателна и многостранна форма на изкуство, наречена „мозайкултура“. От красива богиня на земята до четири забавляващи се жаби, тези удивителни произведения на изкуството представляват невероятно изложение на живи растителни скулптури.

mosaiculture-atlanta-botanical-gardens-14

„Мозайкултурите“ са съвременена форма на градинарско изкуство, която създава скулптурни форми чрез отглеждане на растенията върху монолитен стоманен скелет. „Мозайкултурата“ може да бъде създадена бързо и обичайно се прави от цветни едногодишни растения.

mosaiculture-atlanta-botanical-gardens-6

Под своите пластове от едногодишни растения, почви и стоманен скелет, шедьоврите на „мозайкултурата“ имат сложна напоителна система, която цели да запази скулптурите хидратирани дори и посред тежката жега в Атланта. Очарователните реалистични скулптури са изложени от май до края на октомври, като са предвидени и нощни посещения сред тях веднъж седмично.

Gabe Lyons mosaiculture-atlanta-botanical-gardens-3 Gabe Lyons mosaiculture-atlanta-botanical-gardens-4 Gabe Lyons mosaiculture-atlanta-botanical-gardens-5 Gabe Lyons mosaiculture-atlanta-botanical-gardens-10 mosaiculture-atlanta-botanical-gardens-11 mosaiculture-atlanta-botanical-gardens-13 mosaiculture-atlanta-botanical-gardens-12

Нестопанската организация „Мозайкултура на Монреал“ е авторът на живите скулптури в Ботаническата градина в Атланта.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*