Masdar PV ще затвори производството си в Германия

Производителят на силициеви тънкослойни фотоволтаични системи Masdar PV ще прекрати дейността на своя немски завод, който се намира впровинция Тюрингия. Това ще стане в края на годината.

Като част от Mubadala Development Company от Абу Даби популярният Masdar PV, който откри производствената си фабрика в Ихтерхаузен през 2009 г., заяви, че ще намери решение за всички съществуващи договори, преди да закрие фабриката.

pv-market-down

Директорите на Masdar PV заявиха, че решението за затваряне на фабриката е резултат от продължаващите трудности на фотоволтаичния пазар, който се характеризира със свръхпредлагане и спад на цените.Ттехнологията на тънйколсойните фотоволтаици, върху която е фокусирана дейността на фирмата, може би има принос за усложняването а проблема. През последните две години, редица производители на тънкослойни модули потънаха, неспособни да се конкурират спо-ниските цени на кристалинните модули.

Уве Хоон, министър на икономиката на Тюрингия, заяви пред германската обществена телевизия MDR, че той съжалява за решението на Masdar да затвори централата, но добави, че „то не е напълно изненадващо“.

Около 160 служители ще бъдат засегнати от затварянето. Masdar и местната управа на областта работят заедно за намиране на алтернативна заетост за работниците, съобщиха от компанията.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*