Художник от Чикаго ремонтира улици, като прави от дупките мозайки

Художник от Чикаго на име Джим Бачър се е заел да създава изкуство в необичайни места –неремонтираните улични дупки. Той ги покрива с красиви мозайки. Докато неговите работи гарантират, че улиците на града са годни за шофиране, „кръпките“ са и забавни – малкио парчета мозайка, които приличат на останки от древния свят. Повечето от неговите мозайки наподобяват градския флаг на Чикаго.

Jim-Bachor-Potholes-1

Суровите зими в Чикаго, особено последната, която беше сред най-студените в историята, развалят състоянието на инфраструктурата на града. Пукнатините и дупките по улиците оказват съществено влияние върху безопасността. Бачър обаче ги запълва с красиво наредени мозайки. В тях доминират цветовете на флага на град Чикаго. Композицията обикновено се характеризира с една и съща дума – „дупка“.

За своя избор на мозаечна техника Бачър казва, че произтича от влечението му към древния свят и археологическата работа.

Jim-Bachor-Potholes-7 Jim-Bachor-Potholes-6 Jim-Bachor-Potholes-5 Jim-Bachor-Potholes-4 Jim-Bachor-Potholes-2 Jim-Bachor-Potholes-3

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*