Икеа се зае да прави електрически велосипеди

Ikea-new-electronic-bike-2Ikea обяви плановете си да пусне в продажба електрически велосипеди. Световноизвестната верига за продажба на „сглоби-си-сам“ мебели отдавна се мъчи да промени начина, по който хората ядат, пазаруват и осветяват домовете си, но сега шведската компания е решена да промени и начина, по който пътуваме. Това ще стане с пускането на електрически велосипед.

Наречен Folkvanlig, той ще струва около $1000 и първо ще бъде пуснат в Австрия. Колелото има шест режима на каране и максимална скорост от 70 км/ч, което означава, че са възможни и по-дългички пътувания с това устройство. Байкът ще се захранва от литиево-йонна батерия, която се подпомага от въртенето на педалите.

Ikea-new-electronic-bike-3Рамката от стомана и алуминий на колелото идва в два варианта – женски и мъжки – и тежи 27 килограма. Зареждането на мотора отнема около пет или шест часа при използване на стандартен контакт, тоест батерията може да се зарежда нощно време или пък докато човек е на работа.

Самото име на колелото идва от шведските думи за „приятелски“ и „хора“. Компанията все още не е обявила кои ще са следващите пазари, след Австрия, където ще пусне е-колелото. Само един въпрос изобщо не се обсъжда в новото начинаниен а Ikea – ще трябва ли потребителите да си го сглобяват сами?

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*