И BMW ще продава електрически автомобили в Китай – от септември

Още едно голямо име в сферата на електрическата мобилност, BMW, ще започне продажби на електрически автомобили в Китай. Това ще стане през септември. Предврителните поръчки в компанията говорят за остър глад за подобни автомобили на един пазар, който може да се превърне в най-големия в света пазар на екологични превозни средства.

plug-in-cap-green

Немският автомобилен производител ще продава своя изцяло електрически седан BMW i3 и презареждаемия споретен хибрид i8 в четири от големите китайски градове. Таванът за продажбите е 1000 превозни средства за тази година , заяви Карстен Енгел, ръководител на представтелството на компанията в Китай.

„Има много повече клиенти, отколкото предлагане,“, коментира Енгел пред репортери в Шанхай, където BMW стартира проект за изграждане на станции за зареждане с държавната електроразределителна компания и и Шанхай Експо Груп.

Немската компания е една от многото, сред които са и Tesla Motors, Volkswagen и Daimler, които се готвят да продават електрически автомобили на един бавно развиващ се, но многообещаващ пазар за екологично чисти превозни средства – Китай.

Страната наскоро си постави амбициозната цел да елиминира милиони стари коли от пътищата си и да се сдобие с над 5 милиона електрически или хибридни превозни средства до 2020 г. Решенията са част от усилията на Пекин да се пребори със замърсяването на въздуха и да намали зависимостта от вноса на петрол.

1 коментар

  1. китай си е най-големия пазар за електромобили електромотопеди велосипеди на ток. произвеждат си ги отдавна това че BMW чак сега са се сетили че могата да продават там си е тяхна грешка.
    ако направите едно сравнение на цени на въпросните модели в Европа и Китай би било по-интересна статия.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*