Принц Чарлз призова за създаването на по-зелен капитализъм

Принц Чарлз призова бизнес лидерите да проектират „фундаментална трансформация на глобалния капитализъм“, за да се справят със сериозната заплаха от изменението на климата. Прионцът предупреди, че без спешни действия през следващите 18 месеца светът ще се изправи пред „опасно ускоряване на климатичните промени“, което може „да ни доведе до собственото ни унищожение“.

В първата си публична изява от доста време насам Принц Чарлз повтори своето дългогодишно мнение относно мащаба на заплахите за околната среда, пред които е изправена световната икономика. Той сподели пред бизнес лидерите на срещата на върха „Инклузивен Капитализъм“ в Лондон, че вече изгича времето за справяне с изменението на климата.

prince-of-wales-80861-600

Светът, според Чарлз, се доближава до „ключов момент в историята“ със срещата на върха на ООН относно климата, която трябва да се провед в Париж през следващата година. Тогава се очаква световните лидери да се опитат да финализират ново международно споразумение за борба с изменението на климата.

„През следващите 18 месеца, и като се има предвид спешността на ситуацията, стояща пред пред нас, светът се изправя пред това, което е може би последният ефективен прозорец от възможности да се …. хване „последният влак“ с цел да се постигне споразумение за амбициозна, справедлива и далновидна многостранна договорка в контекста на целите за устойчиво развитие след 2015 г. и Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата“, каза той.

2 коментара

  1. Не съществува и никога не може да съществува – „Зелен Капитализъм“. Капитълизмът като идеология, трябва да бъде премахнат и да се премине към слвдващият вид обществено-икономически строй. За да се осъществи това, трябва глобална промяна в мисленето, ценнтостите, приоритетите и начина на живот на хората т.е трябва да се случи глобален катаклизъм, който да унищожи 80-90% от населението на Земята, след което можем да започнем начисто с новата ера на „Любовта“.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*