Датчани направиха преносим хладилник за бира, който работи без ток

Малко са нещата така приятни като това да отвориш една бира в края на дълъг, горещ летен ден, особено ако си бил на открито (или просто на работа). Бирите обикновено „обитават“ хладилниците, където биват държани мразовит студ – но какво прави човек, когато отива на пикник? Може да мъкне торби с лед или да влачи генератор (сериозно, не го правете).

eCool-Underground-Cooler-2-e1401292847372

Датчани са решили да се справят с това, като си направят хладилник за бира, който не използва нито един ват ток. Тайната? Нека природата да свърши цялата работа.

Както се казва, всичко ново е добре забравено старо. Концепцията на охладителя за бира е проста и се използва в селските общности по света от памтивека за съхраняване на храните без хладилник. Помните ли килера на баба или избата на село? Е, там се използва естествения хлад и стабилната влажност на подземния свят. Те пазят храната от замръзване през зимата и от разваляне през лятото. Преносимият хладилник на датчаните прави същото.

eCool-Underground-Cooler-1

Нарече eCool, той е дълъг 90 см. и широк около 25 см. Инсталирането му изисква човек да се поизпоти – трябва да изкопае дупка в земята, в кяото да го постави. След това обаче е забавно. Побира до 24 кена с бира. За да си извади биричка, човек трябва да завърти ръчката върху капака – и вътрешният механизъм на охладителя изтегля следващата бира и я пуска през вендинг клапа кто някоя голяма машина за напитки. Така изглежда, че бирите сякаши „извират“ из земята.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*