Звезден LED полилей е направен от рециклирани стари монети

Нюйоркският дизайнер Келъм Кларк е направил ‚звезден“ и бляскав полилей, който доказва какво може да постигне дълготраният устойчив дизайн в съчетание с нова технология като светодиодното осветление. Той е съчетал LED с и рециклирани метални монети, за да направи полилей, който хвърлят различни сенки, докато човек се разхожда наоколо.

misael-lamp-ed02

Смелият енергийно ефективен полилей е роден от желанието на Кларк да запази куп напълно годен материал, вместо да го остави да иде на депото за боклук. На практикаосветителното чудо е изработено от метални отпадъци, спасени от една от най-старите италиански фирми за метални изделия – Metalmarc.

Кларк се озовал в Metalmarc, когато бил поканен в Италия, за да говори за устойчивия дизайн. Там осъзнал колко тежко е въздействието върху Земята от тоновете метални отпадъци, които се изхвърлят ежедневно по света. Без да са склонни да се откажат от каквото и да е предизвикателство, Кларк и неговият партньор Бранко Балич решили да използват малко „отпадъчни“ медальони, които компанията щяла да изхвърли, за да реинтепретират „звездна нощ“ във вид на привлекателен и екологичен полилей.

1 коментар

  1. Какво всъщност значи рециклирани монети?

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*