Кола изминава до 1600 км. с алуминиево-въздушна горивна клетка

Компанията Phinergy и нейнате технология за батерии се прочу през март 2013 със своята система, която може да предложи до 1600 пробег за колите. Оттогава насам фирмата е извървяла доста път и се е сдружила с Alcoa, за да започне подготовка за производство в големи мащаби.

Ето, че израелската фирма Phinergy беше представена отреално превозно средство на състезателната писта Жил Вилньов по време на Канадската международна конференция на алуминиевата индустрия.

aluminium-air-fuel-cell

Това е метало-въздушната батерия, в която алуминиевите пластини реагират с вода и въздух, за да изведат високата енергийна плътност на метала и да произвеждат енергия.

Алуминиево-въздушната технология е ефективна и икономически жизнеспособна като средство за удължаване на пробега при разходи, подобни на тези при бензина, но е 100% рециклируема и без никакво замърсяване. На практика за да „презареди“ колата си с този метод за удължаване на пробега, човек трябва просто да смени алуминиевите плочи в клетката. Използванакато средство за удължаване на пробега, технологията може да осигури до 1600 километра допълнителен пробег.

Ето, че партньорството с Alcoa е изиграло добра роля и е позволило на младата фирма да премине към етапа на индустриализация.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*