Германия очаква електромобилите да навлязат към 2015 г.

Навлизането на електрическите автомобили в ежедневието започва бавно, но с всяка следваща година ще се ускорява все повече, показват прогнозите на Германия за този сектор. За сериозно навлизане на екологичните коли може да се говори чак към 2015 година.

Компаниите, чиито продукти съпътстват навлизането на електрическите автомобили, като например електрически станции за зареждане, инвестират и трескаво подготвят технологични решения за все по-многобройните в бъдеще електрически возила. Станции за презареждане, устройства и софтуер за управление – това са само част от технологиите, които ще отчитат бурен растеж през идните години, стана ясно от презентацията на немската RWE по време на форума „Енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници“, организиран от Виа Експо.

Някои анализатори предвиждат, че до 2015 година, а може би и малко след това, преобладаващата част от потребителите на електрически автомобили ще са бизнес-потребителите, стана ясно по време на международния конгрес “Енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници” в Международния изложбeн център в София. Едва след 2015 година балансът между индивидуални и бизнес-потребители ще се възстанови и ще може а се говори за увеличаване на дела на частните потребители на електрически автомобили.

По прогнози на JP Morgan от втората половина на 2009 година, броят на електрическите автомобили по света ще достигне 16 930 000 през 2011 г. Две години по-късно броят им ще е 29 560 000, а към 2015 година те ще наброяват 4 960 000. По същия начин равноускорително ще растат и продажбите на батерии за електрическите возила.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*