Велосипеди под наем тръгват из Добрич до месец

bike-102360_640

До месец предстои да започне отдаването на велосипеди под наем за гражданите и гостите на Добрич, съобщиха за Topnovini.bg от Община Добрич. Ползването на новата услуга без абонамент ще струва 1,50 лв. за първите 30 мин., 1,50 лв. за всеки следващи 30 мин. и 15 лв. за 24 часа. При абонамент, първите 30 минути ще бъдат безплатни, всеки следващи 30 мин. ще струват по 0,75 лв., а 24 часа ще се таксуват 7,50 лв.

В Добрич има общо 5 велостоянки, на които са разположени общо 30 колелета. Монтирането им бе част от дейностите по проекта на Община Добрич “Йовковият Добрич – съвременна туристическа дестинация”.

Целта на велосистемата е да осигурява бърз, лесен и безопасен достъп от кварталите на града до центъра и зоните за отдих. Велосипедната система и изграждането на велотрасета ще бъдат интегрирани в общата транспортна схема на общината и чрез широката информационна и рекламна кампания ще популяризира възможността за придвижване в град с нисковъглероден, енергоефективен транспорт, съобщават още от Община Добрич. И допълват, че годишните разходи за обслужване на велосистемата възлизат на 12 451 лв.

 

 

Източник: Добрич топ новини

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*