Показват как се измерва състоянието на въздуха в Пловдив

sunset-7414_640

Желаещите да видят в реално време как се отчита състоянието на атмосферния въздух в града, кои са основните замърсители и от какво зависи нивото им могат да посетят стационарната измервателна станция „Баня Старинна”. Тя ще бъде отворена от 10.00 до 14.30 часа по повод Световния ден на околната среда, който отбелязваме днес.

Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Пловдив и Регионалната лаборатория на ИАОС организират Ден на отворени врати. Той ще се състои в измервателната станция, където ще бъде показано на посетителите влиянието на интензивния трафик върху състоянието на въздуха.

Проблемът е глобален и всяко предприето действие е от значение, независимо дали ще се организират кампании за почистване или залесяване, специални дни за ходене на работа пеша или с велосипеди, акции за разделно събиране и рециклиране на отпадъци.

Световният ден на околната среда тази година се провежда под мотото „Надигни гласа си, не нивото на морето”. Целта е да се насочи вниманието на жителите на планетата към проблемите, които климатичните промени и нарастващото ниво на световния океан поставят пред островните държави. Основна тема на международната кампания е „Какво ще направите за околната среда тази година, за да бъде чут и вашия глас?”


 

Източник: Пловдив топ новини

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*