GF7 – електромобил, който лети в небето?

Дизайнерът Грег браун и инженер Дейв Фосет вече изпипват своя дизайн за реактивен автомобил, който може да достигне скорост до 165 километра в час във въздуха, но след това се превръща в електрически автомобил с нулеви емисии на земята.

През последните няколко години мнозина дизайнери и изобретатели се заеха да проектират летящи коли. Идеята за реактивна летяща кола обаче досега не се е появявала. GF7 разчита именно на това, за да се отличи от останалите и да се докаже.

GF7-0008

Браун и Фосет се надяват да създадат летяща кола с 4 пътнически места, която може да измине до 1600 км във въздуха, но в същото време лесно да измине и 200 км на земята.

На земята GF7 се движи като стандартен автомобил на четири колела, а крилата са сгънати. Колата може да достигне скорост до 160 км/ч, а нейната 50 кВтч батерия би трябвало да й осигурява пробег, с който да може да се мери с останалите електрически превозни средства на пътя – между 130 и 200 км. При излитане колелата се прибират в фюзелажа, докато крилата се разгъват с размах на крилете от 7 метра. Двигателят е реактивен и също зарежда батерията на возилото по време на полет.

Браун и Фосет се надяват да са готови с летящ прототип до четири години. За съжаление тяхната машина няма да е никак евтина, коментират анализторите.

GF7-0001 GF7-0002 GF7-0003

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*