Новият яхтен терминал на Севиля – изграден от транспортни контейнери!

Севиля се нуждаела от нов круизен терминал, който може да бъде построен бързо и евтино – и да бъде гъвкав и енергийно-ефективен. Градската управа се обърнала към Hombre de Piedra и buro4, които предложили поразително решение: модерен терминал, направена от 23 бели корабни контейнера. Терминалът е монтиран само за няколко седмици, и завършеният проект е ефирен, естествено вентилиран, напълно рециклируем – и може да се премести, ако е необходимо!

Cruise-Ship-Terminal-in-Seville-Hombre-de-Piedra-Buro4-lead-600

Въпреки, че Севиля не е разположена на брега на море или океан, градът е в действителност има пристанище – на брега на река Гуадалкивир в сърцето на града. Речните круизни кораби и яхти пристигат в пристанището, за да свалят и качват пътници – туристи и пътешественици, които искат да се порадват на историческия център и много туристически атракции в града. За да се „настанят“ тези круизи удобно, Севиля се нуждаела от нов терминал. Той трябвало да бъде многоцелеви идостатъчно гъвкав, за да се справя с кораби с различни размери и количества пътници. Проектът трябвало да бъде лесен за разширяване, движим, удобен, да се монтира бързо, та и да е достатъчно гъвкав, за да бъде домакин на други събития.

Cruise-Ship-Terminal-in-Seville-Hombre-de-Piedra-Buro4-lead-2-600

Hombre de Piedra и buro4 решили д се начоат към сглобяемите контейнери за транспорт. Проектът им включва 23 контейнера, подредени един до друг в променлива шахматна формация. Подовите настилки и стенните покритие тук-там са изрязани от контейнерите и са добавени прозорци, за да се създаде голяма и просторна зала, когато модулите бъдат сглобени заедно. Като цяло терминал е построен за 45 дни – 30 дни за изработката на модулите, един ден за транспортирането им и 14 дни за сглобяването им.

Cruise-Ship-Terminal-in-Seville-Hombre-de-Piedra-Buro4-3-600

Биоклиматични стратегии гарантират, че контейнерният терминал няма да се превърне в пещ през горещите лета в Севиля. Контейнерите са боядисани в бяло със специална керамичнабоя, която отразяваслънчевата светлина и намалява натрупването на топлина. Освен това разположението на прозорците, засенчването и естествената вентилация работят в синхрон, за да намаляваттоплината въ вътрешността и да поддържат комфортна вътрешната температура. Когато пространството не се използва като круизен терминал, то може да се отдава под наем за други събития.

Cruise-Ship-Terminal-in-Seville-Hombre-de-Piedra-Buro4-15-600 Cruise-Ship-Terminal-in-Seville-Hombre-de-Piedra-Buro4-14-600 Cruise-Ship-Terminal-in-Seville-Hombre-de-Piedra-Buro4-13-600 Cruise-Ship-Terminal-in-Seville-Hombre-de-Piedra-Buro4-10-600 Cruise-Ship-Terminal-in-Seville-Hombre-de-Piedra-Buro4-12-600 Cruise-Ship-Terminal-in-Seville-Hombre-de-Piedra-Buro4-6-600 Cruise-Ship-Terminal-in-Seville-Hombre-de-Piedra-Buro4-9-600 Cruise-Ship-Terminal-in-Seville-Hombre-de-Piedra-Buro4-11-600 Cruise-Ship-Terminal-in-Seville-Hombre-de-Piedra-Buro4-7-600 Cruise-Ship-Terminal-in-Seville-Hombre-de-Piedra-Buro4-5-600 Cruise-Ship-Terminal-in-Seville-Hombre-de-Piedra-Buro4-4-600

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*