Кувейт предлага на гражданите си акции в проекти за PV електроцентрали и рециклиране

Kuwait-City-Skyline-600

Акции в три мега-проекта, планирани в Кувейт, ще бъдат предложени на обществеността до края на тази година. Ще бъдат предложени проценти от акциите в две енергийни предприятия и мащабен проект за рециклиране, според Адевл Ал-Руми, президент на Техническото бюро за партньорства (PTB) в страната.

В коментар, публикуван от арабския ежедневник Al-Anbaa, Ал-Руми казва, че трите предприятия ще бъдат една електроцентрала за слънчева енергия, разширение на електроцентралата Норт-Ал-Зоур (втора фаза), както и най-големият завод за рециклиране на твърди отпадъци в Средния Изток.

Проектите ще бъдат отворени за закупуване от чуждестранни предприемачи до максимум 40 процента, според закона за партньорство между публичния и частния сектор. 50% ще бъдат достъпни за кувейтските граждани, и 10% – за държавни органи.

Соларната електроцентрала, която трябва да бъде построена в рейона Ал-Абдалия в Южен Кувейт, освен соларен масив ше има също и газови и парни турбини. По проект тя трябва да произвежда 280 мегавата мощност.

Опцията за закупуване на акции за местните граждани ще бъде отворена през септември, според Ал-Руми.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*