Убеждават ли ви за безхартиените документи?

Безхартиената комуникация може да разтовари голям товар от плещите на офис служителите
Безхартиената комуникация може да разтовари голям товар от плещите на офис служителите

Имате ли усещането, че все повече банки, телекоми и въобще доставчици от всякакъв вид и размер, чиито услуги ползвате, напоследък ви кандърдисват да изберете безхартиените им фактури и прочие безхартиени документи?

Може би не, но занапред все повече ще ви бомбардират с такива предложения за безхартиена комуникация. Така прогнозират от IDC, които са направили проучване сред над 1000 компании и са установили, че безхартиеното общуване е важно за повечето от тях. 92% от всички американски компании, обхванати в проучването, казват, че една от задачите им за следващите 12 месеца е да подтикнат клиентите си да мигрират от печатни документи към онлайн услуги.

Като цяло сред фирмите е налице повишен интерес към въвеждане на зелени практики. От IDC са намерили и логичен отговор защо е така – защото корпорациите търсят начин да оползотворят растящите си ИТ инфраструктури. Около 46% са посочили именно това като мотив за въвеждане на еко-практики, в сравнение с 31% през 2008 г.

„Те са наясно, че огромната част от техните постоянно растящи ИТ инфраструктури остават неутилизирани (не оползотворени докрай), което означава утежняване на техните капиталови и енергийни разходи – коментира Върнън Търнър от IDC. – Зелените ИТ политики могат да им осигурят един по-цялостен подход при утилизирането на техните активи“.

Спестяването на енергия, разбира се, остава номер 1 причина фирмите да възприемат еко-практики. 64 процента от респондентите посочват именно това като най-важен фактор при вземането на решения.

IDC е изследвала 1653 компании от Австралия, Бразилия, Великобритания, Германия, Испания, Китай, Мексико, САЩ, Франция, Япония. Секторите, обхванати в проучването, са най-различни, в т.ч. финанси и банково дело, производство, здравеопазване и медицински грижи, правителство, транспорт.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*