Грийнпийс загуби 5 милиона евро след лош залог на валутния пазар

Грийнпийс, популярната международна организация за опазване на околната среда, е уволнила свой служител, след като групата е установила, че е ощетена с 3,8 милиона евро от средствата си след лош залог на международните валутни пазари.

Групата заяви, че загубите са в резултат на „сериозна грешка в преценката“ на служителя в звеното за международни финанси на групата. Той, според Грийнпийс, е „действал извън пределите на своите правомощия и без да следва правилните процедури“, се казва в изявление на организацията.

the-greenpeace-ship-my-arctic

„Международният съвет на Грийнпийс е поръчал пълен независим одит, за да се определи начинът, по който се е случил инцидентът и за подобряване на вътрешните процедури,“ добавят еколозите.

„Грийнпийс е влязла в договорни отношения в чуждестранна валута по фиксиран валутен курс, докато еврото набираше сила. Това е довело до загуба на 3,8 милиона евро срещу редица други валути“, заяви групата.

Базираната в Холандия организация, която се бори срещу замърсяването и обезлесяването по целия свят, се извини за загубата и заяви, че предприема „всички възможни действия“, за да се избегне възможността подобна грешка да се случи в бъдеще.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*