Siemens и Mitsubishi обмислят оферта за придобиването на френската Alstom

Франция продължава да настоява за гаранции от претендентите, които искат да купят енергийните активи на Alstom. Сега Siemens и Mitsubishi Heavy Industries обмислят съвместен ход, с който може да отмъкнат под носа този бизнес от другия кандидат-купувач – General Electric.

Надпреварата за придобиване на енергийни активи на Alstom, добре известна със своите високоскоростни влакове TGV, навлиза в ключова седмица. Siemens трябва да представи своето предложение до понеделник в навечерието на крайния срок – 23 юни, определена от GE за нейната оферта от 12,4 млрд. евро за всички енергийни активи на Alstom.

191184_8572

Френското правителство вече е осигурило обещанието на GE да създаде 1000 нови работни места във Франция в рамките на три години от подписвнето на евентуална сделка, според източници, близки до дискусиите. Финансовият министър Мишел Сапин заяви в неделя, че очаква американския конгломерат да подобри своята оферта ое повече.

„Формирането на алианс с Mitsubishi и Siemens ще подобри офертата на Siemens“, каза Сапин в интервю за радио Европа 1 и новинарския канал iTele.

Siemens и Mitsubishi вече работят по финалните щрихи от офертата си за закупувне на енергийния бизнес на Alstom, включително кешова оферта от 9 милиарда евро, според източници, близки до търга.

Сделката е обект на голям интерес, защото Alstom е ключов доставчик на енергийни технологии и голям работодател в частния сектор във Франция. Според запознати, съвместното предприятие на Mitsubishi и Siemens ще бъде “сериозна алтернатива” на предложението на GE.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*