Подземна винарна не се нуждае от хладилни витрини или механично охлаждане

Thurston-Wine-House-43-600

Аризонското Jones Studio е създало тази устойчива винарна за едно семейство, което иска да съхранява своите любими бели и червени вина в дома си през цялата година. Уникалното допълнение с площ 80 квадрата е добавено към „Къща Търстън“ в Парадайс Вали, Аризона, за да пази и показва уникалната винарска колекция на семейството. „Имплантирана“ в топографията на мястото, тази структура се състои от визуално впечатляващи извити тухлени стени, които създават „трезор“ в земята с достатъчно термална маса, която да направи ненужни механичните системи за охлаждане.

Thurston-Wine-House-33-600

Архитектите замислили и построили път, който се извива леко и се качва на покривната тераса на къщата с винарната. Входът към винарната е „затъкнат“ под земята в дъното на стълбището от терасата. Самотна лампа осветява огромната дървена врата на винената изба и създава интересни сенки по околните тухлени стени.

След като човек влезе вътре, тухлените стени изчезват зад редовете от бутилки с вино, наредени на стелажите, и декоративните дървени шкафове и апликации. Една малка дегустационна масичка стои директно на средата на овалната стая, а отгоре виси полилей, изработен с богато въображение.

Този подземен тухлен лабиринт демонстрира, а и подсилва, страстта, която семейство Търстън таи към виното – при това по начин, който хем е приятен, хем е устойчив. Добавката, измислена от архитектите, е безвременна и сякаш ни връща обратно към земята и семплите, но ефективни тайни на миналото.

Thurston-Wine-House-73-600 Thurston-Wine-House-63-600 Thurston-Wine-House-53-600  Thurston-Wine-House3-600 Thurston-Wine-House-23-600

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*