GE: Вярваме в WiMax!

Отколешният поддръжник на WiMax – General Electric – продължава да вярва в бъдещето на тази безжична технология и нейното място в смарт-грида.

Първоначално харесвана от ютилитис компаниите, безжичната система скоро изпадна в немилост заради високите разходи за внедряване, „дупки“ в покритието и появата на различни алтернативи. Въпреки всичко GE, производител на „смарт“ електромери, не спира да настоява, че именно WiMax е решението за бъдещия смарт-грид.

Технологията-победител за мястото в умните електро-мрежи все още не е избрана, казва Люк Клементе, генерален мениджър на поделението за измервателни системи. Според него тепърва ще се трупат данни от тестовете и изпитанията на WiMax като част от смарт-грид инфраструктури. Миналият месец GE започна тестове с WiMax смарт-електромери в САЩ и Австралия.

Самите ютилитис компании все още внимателно гледат какво се случва с технологията. От GE посочват, че често получават запитвания от потребителите относно WiMax. Искат повече данни за производителността, казва Клементе.

Според GE, с WiMax потребителите получават повече капацитет срещу парите, които влагат. 4G технологиите като WiMax и LTE ще се окажат достъпно решение, смятат в корпорацията.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*