Соларен паркинг в центъра на София зарежда скутери, телефони и велосипеди

solar-chargingСоларен паркинг ще зарежда за столичани електрически велосипеди, скутери, телефони, таблети и всякакви джаджи с енергия от слънцето. Гражданите ще тестват моделите и ще пият соларно кафе, докато си зареждат смартфоните.

За една седмица площадката до паметника на Васил Левски в Борисовата градина в София ще се превърне в точка за производство на безплатна електроенергия от слънцето. Откриването на кампанията ще се случи утре, вторник, 24 юни, преди обед. Всички гости ще могат да се запознаят с работата на възобновяемите източници на енергия, които захранват алтернативни превозни средства – всеки ден, до неделя, 29 юни, в светлата част на дните.

WWF – България ще представи своя проект RePowerMap – интерактивна карта на енергийно-ефективни сгради и централи за производство на екологичен ток в България и целия Европейски съюз. Грийнпийс България ще запознае столичани с популярните митове за зелената енергия и реалните ползи от нея. Eco Mobility и Eco Power Sport ще предоставят за свободно тестване различни модели електрически велосипеди и скутери. Българска соларна асоциация ще представи на гражданите приложение на слънчевия ток за различни битови нужди – приготвяне на кафе, сокове, зареждане на телефони, таблети и други джаджи.

Заповядайте на щанда на Слънчево зареждане всеки ден от 10:00 до 20:00 часа между 24 и 29 юни 2014г в Борисовата градина, на площадката до паметника на Васил Левски. За повече информация посетете сайта на Българската соларна асоциация и страниците на нашите партньори.

Кампанията се провежда в рамките на Европейската седмица на устойчивата енергия – 2014 и цели да промотира сред гражданите ползите от приложението на екологичната енергия в ежедневния живот, в жилищни и обществени сгради, в бизнеси, за захранване на нуждите на земеделски стопанства и други. Част от събитията ще бъде и запознаване с целите на Европейската комисия за енергийна ефективност и възобновяема енергия до 2030 година и позицията на България, която ще бъде обсъждана в заседание на Съвета на Европа на 27.06.2014г.

Организатори на инициативата са WWF – България, juwi Group, Българска соларна асоциация, RePowerMap, Грийнпийс България и Българската фотоволтаична асоциация. Партньори, които нагледно ще покажат какво може соларната енергия, са:

  •                          Фотоволтаични системи SunService
  •                          Фотоволтаични модули Hermes Solar
  •                          Монтажни системи ELLON
  •                         Електрически велосипеди и скутери Eco Mobility
  •                          Фотоволтаични системи BulSpace
  •                          Фотоволтаични системи Motto Engineering
  •                          Електрически велосипеди и скутери Eco Power Sport
  •                          Българска асоциация Електрически превозни средства
  •                          Асоциация за клубна музика Twisted Stars

Кампанията се провежда с медийната подкрепа на Списание „ОСЕМ”, GreenTech.bg и ECARS.BG.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*