Петиция във Facebook срещу ловкиня на редки животни

Кендал Джонс, студентка в Тексаския университет, е мажоретка и същевременно обича да ловува. Сред трофеите в нейната колекция са лъвове, носорози, слонове и други големи животни.

Страницата на Кендал е доста популярна във Facebook – към момента общността Kendall Takes Wild наброява над 30 000 души. Но отскоро ловните постижения на 19-годишната американка са в полезрението на природозащитниците.

В коментарите към всяка снимка се развихрят спорове между ловците и техните противници за това дали Кендал има право да публикува информация за своите ловни успехи.

kendall jones-ins-new

Над 50 000 защитници на дивата природа вече са подписали петиция, която настоява администрацията на Facebook и лично Марк Зукърбърг да блокират страницата на Кендал Джонс.

Друга петиция, създадена от гражданин на ЮАР, се обръща към правителството с искане да забрани на Кендал да влиза в страната. Инициативата вече се подкрепя от над 8000 души.

Кендал Джонс, от своя страна отбелязва, че шумът около нея е довел до ръст на феновете на страницата й във Facebook, и благодари на всички свои поддръжници. „Ще продължа да ловувам и разпространявам знания за лова и съхранението на дивата природа”, коментира тя.

Любопитен факт е, че самият Марк Зукърбърг, основател и CEO на Facebook, си пада по ловуването. През 2011 г. той заяви, че яде месо само от животни, които лично е убил. По-късно стана ясно, че Зукърбърг има разрешително за лов и е застрелял бизон.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*