3D принтер оползотворява бутилки от Кока-Кола

3D принтерите навлизат бързо в употреба за печат на най-различни предмети – от сувенири до цели къщи. Еко вълната вече застига и тези нови за пазара устройства.

По-късно тази година се очаква да излезе моделът Ekocycle Cube 3D Printer на цена от 1200 долара, който използва специални касети, напълнени с консуматив от минимум три пластмасови бутилки от Кока-Кола.

Работата на Cube 3D няма да се отличава по гъвкавост и надеждност от тази на обикновените 3D принтери, обещават създателите на устройството от компанията 3DSystems с творчески директор рапъра will.i.am.

ecocycle-ins

Към момента се предлагат касети в четири цвята – червен, бял, черен и натурален без добавка на оцветители. По-късно в палитрата на Cube 3D ще се появят и други цветове, съобщи Gizmodo.

Cube 3D може да реши проблема с утилизацията на бутилките от Кока-Кола. Ненужната пластмаса ще се използва за печат на уникални калъфи, играчки и други неголеми предмети. С подобна идея – дреха от морски боклук – холандският бранд G-Star спечели Гран при на фестивала „Кански лъвове”.

Кока-Кола, от своя страна, намери друго приложение на празните си бутилки. Компанията пусна специален комплект, с помощта на който бутилките се превръщат лесно във водни пистолети, острилки за моливи или четки за рисуване.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*