Център за безплатно пране помага на пострадалите в кв. Аспарухово

Временен център за безплатно пране е на разположение за всички пострадали от наводнението в кв. „Аспарухово” във Варна от днес. Центърът се намира в двора на СОУ „Любен Каравелов”, недалеч от пътя на стихията.

clean asparuhovo - top

В двора на училището е разположен фургон със 7 перални, като до края на седмицата ще бъдат монтирани и три сушилни, благодарение на които хората ще могат да получат дрехите си не само чисти, но и сухи. Всеки човек, който остави дрехите си за пране, ще получи талон с номер, срещу когото след това ще може да вземе изпраните си дрехи.

Към момента работното време на центъра е предвидено от 8.00 до 17.00 часа всеки ден, но ако се окаже, че нуждаещите се са повече от предвидения капацитет, организаторите имат готовност да удължат работното време.

clean-asparuhovo-ins

Проектът ще продължи един месец и е инициатива на Samsung, която се организира със съдействието на район Аспарухово, община Варна. Към инициативата се включиха и Henkel с техния бранд Persil, които осигуриха 1600 капсули перилен препарат за безплатното пране.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*